Julkaistu 23.01.2024

VASTAKOHTIEN ARKTIS – Arktikumin tiedekeskuksen uudistettu pysyvä näyttely avautuu joulukuussa 2024

Arktikumin tiedekeskuksen näyttely on remontissa ja suljettu yleisöltä 1.4.–5.12.2024. Arktikum-talo, museonäyttelyt, kahvila ja kauppa ovat avoinna normaalisti. Remontin aikana tarjoamme Arktikum-sisäänpääsyn alennettuun hintaan. Katso pääsylippujen hinnat täällä.

Pysyvän näyttelyn uudistuksessa päivitetään sisällöt, näyttelytekniikkaa sekä visuaalinen ilme.

Osaatko nimetä 100 sanaa lumelle? Miksi jääkarhut eivät syö pingviinejä? Montako vuodenaikaa on Lapissa? Maalaa revontulia taivaalle, luo talvinen lumimyrsky ja tunnista kuusenkerkän vieno tuoksu. Joulukuussa 2024 avattava Vastakohtien Arktis on elämyksellinen ja tiedeperustainen näyttely, joka kutsuu vierailijat tutustumaan arktisen alueen elämään ja erityispiirteisiin.

Jäiseltä polaariaavikolta vihreälle tundralle, pohjoisten kaupunkien arjesta paimentolaiselämään ja revontulista yöttömään yöhön – Arktis on yksi maailman kiehtovimmista alueista. Vastakohtien Arktis -näyttely tarjoaa vierailijoille matkan halki ainutlaatuisen alueen, vuodenaikojen ja maisemien sekä näyttää, miten globalisaatio ja ilmastonmuutos haastavat sosiaalisen, kulttuurisen ja ekologisen kestävyyden pohjoisilla alueilla. Näyttely perustuu tutkimukseen ja tieteelliseen tietoon ja esittelee Arktiksen moninaisuutta. Lähestymistapa tarjoaa avaimia arktisen alueen ja sen globaalien kytköksien parempaan ymmärtämiseen.

Kuvat: Konseptisuunnitelma, Arktikum-tiedekeskus ja Pentagon Design

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Osta liput