Julkaistu 26.03.2024

Arktikumin arktisen tiedenäyttelyn remontti alkaa – muut näyttelyt ovat avoinna normaalisti

Remontin aikana Arktikum-talon muuhun tarjontaan pääsee tutustumaan alennettuun hintaan. Myös kahvila ja kauppa palvelevat normaaliin tapaan.

Lapin yliopiston Arktinen keskus aloittaa tiedekeskusnäyttelyn remontin Arktikumissa pääsiäisen jälkeen. Lapin maakuntamuseon puoli on auki normaalisti.

– Ensin puretaan ja sen jälkeen päästään rakentamaan uutta. Meidän näyttelytilamme on suljettuna noin kahdeksan kuukautta ja uusi näyttely avataan joulukuussa 2024, kertoo näyttelyn päätuottaja Nicolas Gunslay.

Arktikum-talossa riittää remontista huolimatta nähtävää niin paikallisille kuin matkailijoille. Arktikum on erittäin suosittu käyntikohde, vuonna 2023 talossa vieraili lähes 135 000 kävijää.

– Maakuntamuseon puolella meillä on perusnäyttelymme lisäksi tarjolla mielenkiintoisia vaihtonäyttelyitä. Toukokuussa avautuu uusimpaan arkeologiseen tutkimukseen perustuva näyttely, joka tarkastelee elämää Pohjois-Suomessa 800-luvulta 1500-luvulle, kertoo Lapin maakuntamuseon johtaja Hanna Kyläniemi.

Kahvila- ja kokouspalveluista sekä museokaupasta vastaavan Arktikum-Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Hannele Koskiniemi odottaa innolla uudistetun tiedekeskuksen avautumista.

– Kysyntää ja kävijöitä on odotettavissa myös tulevina vuosina. Hienoa, että taloon tulee lisää kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa niin uusille kuin vanhoille asiakkaille.

Talon toisen puolen ollessa remontissa, kävijöille tarjotaan sisäänpääsy Arktikumiin alennettuun hintaan.

– Olemme saaneet jonkin verran kyselyjä, että menevätkö Arktikum-talon ovet kokonaan kiinni. Näinhän ei toki ole, vaan toiminta jatkuu muutoin normaalisti ja valmistaudumme parhaillaan kesäsesonkiin. Lippujen hintoja alennetaan remontin ajaksi, koska tarjontaa on vähemmän, Koskiniemi kertoo.

Arktikumin tiedekeskuksen uusi perusnäyttely Vastakohtien Arktis on tarkoitus avata yleisölle Itsenäisyyspäivänä 6.12.2024. Kyseessä on elämyksellinen ja tiedeperustainen näyttely, joka kutsuu vierailijat tutustumaan arktisen alueen elämään ja erityispiirteisiin.

– Myös uudistuksen jälkeen keskiössä on elämä arktisella alueella sen kaikissa muodoissa. Sisältöihin tulee kuitenkin uusia painotuksia ja lisäksi uudistamme esitystekniikkaa ja näyttelyn visuaalista ilmettä, Gunslay toteaa.

Lisätietoja:

Nicolas Gunslay
Päätuottaja, Arktinen keskus, Tiedekeskusnäyttely
040 735 7296, nicolas.gunslay(at)ulapland.fi

Hanna Kyläniemi
Museonjohtaja, Lapin maakuntamuseo
040 728 3362, hanna.kylaniemi(at)rovaniemi.fi

Hannele Koskiniemi
Toimitusjohtaja, Arktikum-Palvelu Oy
040 721 3926, hannele.koskiniemi(at)arktikum.fi

Osta liput