Julkaistu 07.05.2024

Arktikumin 8 vinkkiä vastuullisempaan kokoukseen

Kokouspaikan valinnalla on väliä. Arktikumissa ja Arktikum Caféssa tehdään jatkuvasti töitä vastuullisuuden eteen. Meille myönnettiin alkuvuodesta 2024 Ekokompassi- ja Sustainable Travel Finland -sertifikaatit, joiden myötä koko talo ottaa askeleen eteenpäin konkreettisessa ja mitattavassa vastuullisuustyössä.

Kurkkaa alla Arktikumin vinkit vastuullisempaan kokoukseen.

1. Hyödynnä kokouspaikan keskeistä sijaintia suunnittelemalla kokousvieraiden kulkuyhteydet mahdollisimman hiilineutraaleiksi. Arktikum on kävelymatkan päässä Rovaniemen keskustasta, joten voit hyödyntää mahdollisuuksien mukaan kävelyä siirryttäessä kokouspaikalle.

2. Kerää ilmoittautumiset hyvissä ajoin ja tilaa tarjoilut ennakkoon. Ruokatuotteiden etukäteisvarauksella on tärkeä rooli ruokahävikin torjunnassa. Arktikum Cafén tarjoilutuotteet on mietitty tarkkaan kaikille ruokailijoille sopiviksi laadukkaita raaka-aineita unohtamatta. Jos kokouslounas on omakustanteinen, kerää siitäkin ennakkoilmoittautumiset – autat ravintolaa mitoittamaan annosvolyymiin kohdalleen.

3. Tilaa kokousvedet ensiluokkaisesta hanavedestä ja laitamme ne Arktikumissa tarjolle tietysti laseista kertakäyttöastioiden sijaan. Vältämme kertakäyttöastioiden käyttöä aina kun se on mahdollista ja suosimme biohajoavia materiaaleja.

4. Menuvalinnoilla on väliä. Mitä jos tilaisit tällä kertaa kokonaan kasvispohjaiset kokoustarjoilut? Arktikum Cafén lounaalla seuraamme tarkkaan sesonkia ja meillä on aina tarjolla kasvis-ruokavaihtoehto. Tilaustuotteissamme löytyy lisäksi runsaasti kasvispohjaisia tuotteita mistä valita. Mitäpä jos kokeilisit kondiittorimme tekemää hävikkibanaanileipää? Se on valmistettu paikallisen ruokakaupan ylijäämäbanaaneista. 

5. Onko joku osallistujista kauempana? Vaikka kohtaamiset kasvotusten ovatkin parhaita ja toivottavia, on hybridistä joskus hyötyä. Arktikumin kokoustiloissa on valmius etäyhteyden ottamiseen. Tällöin key note puhujaa tai kollegaa ei välttämättä tarvitse lennättää paikalle.

6. Suosi digitaalisia kokousmateriaaleja. Arktikumissa on kaikilla yleisillä paikoilla kierrätysastiat, mutta kannustamme toki välttämään printtimateriaaleja ja jakotavaraa aina kun mahdollista.

7. Löydä aidosti paikalliset puhujalahjat Arktikum Shopista. Kun kiitos on paikallaan, käärimme mielellämme uniikit paikallistuotteet yrityslahjaksi paikan päällä.

8. Näyttelyt lisäävät ymmärrystä ja teemoittavat taukokeskustelua. Arktikumin näyttelyvierailu vaikkapa taukojen aikana tai kokouksen päätteeksi tarjoaa mahdollisuuden oppia Arktisesta ja pohjoisesta alueesta, sen kulttuureista, kansoista, eläimistä ja ilmastonmuutoksesta.

Tutustu kokoustiloihimme.

Ota yhteyttä myyntipalveluumme ja suunnitellaan onnistunut tilaisuus: myynti(at)arktikum.fi.

Osta liput