Historian jännät naiset & Wäkevien waimojen tarinoita
La 25.3. klo 15 & 18 | Su 26.3. klo 18

 

Teatteriryhmä Spindrift esittää Historian Jännät Naiset -teatteriesityksen, joka yhdistyy pohjoisen Wäkewien waimojen tarinoihin Kapion arvoinen arkku-näyttelyssä.

Arktikumissa
la 25.3. klo 15 ja 18
su 26.3. klo 18

Tapahtuman alussa on lyhyt esittely museon erikoisnäyttelystä ja kuulemme muutaman wäkevän waimon tarinan. Heidän elämänsä oli surun ja ilon kirjomaa, ja täynnä yllätyksiä.

Tämän jälkeen siirrymme museon parusnäyttelyyn kuulemaan Historian Jännien Naisten tarinoita.

***
Pohjoismaisen Teatteri Spindriftin kolmen näyttelijän ja yhden muusikon valmistama teos pohjautuu Maria Petterssonin “Historian jännät naiset” -kirjaan. Se herättää henkiin historialliset naishahmot, jotka on sukupuolensa takia unohdettu ja jätetty usein historiankirjoituksen ulkopuolelle.

“Nämä naiset ovat raakoja ja julmia, hauskoja ja älykkäitä, mutta myös aktiivisia toimijoita ja kokonaisia persoonia. Historian kirjoissa ei heitä näy eikä vielä 90-luvullakaan heistä kuultu koulun historiantunneilla. Halusimme lähteä tutustumaan näihin naisiin lähietäisyydeltä ja käytännöntasolla”, kertoo esityksen koollekutsuja, näyttelijä Outi Ikonen.

Teatteri Spindriftin näyttelijät rakastuivat Petterssonin kirjaan ja halusivat tuoda näyttämölle oman tulkintansa inspiroivista hahmoista. Näyttelijät ovat muuntautuneet jänniksi naisiksi ja kirjoittaneet esityksen tekstin heidän suullaan.

“On ollut uskomattoman innostavaa asettua näiden mimmien saappaisiin ja katsoa kirjoittaessa maailmaa heidän näkökulmastaan”, näyttelijä Marjo Lahti kuvaa prosessia.

Esityksessä on kolme näyttelijää: Anna Korolainen Crevier, Outi Ikonen, Marjo Lahti, sekä ukrainalainen Jazz-pianisti, Artists at Risk -verkoston kautta Suomeen residenssiin saapunut Marina Kramarenko. Yhdessä Kramarenko ja näyttelijät ovat rakentaneet kielen, jossa musiikki ja näyttelijän keho maalaavat esityksen maailman dialogisesti.

Teatteriesitykseen ennakkoon ostetulla lipulla pääsee kiertämään Arktikumin näyttelytiloissa samana päivänä ennen esityksen alkua. Arktikum sulkeutuu teatteriesityksen alkaessa. Arktikumin kahvio on lauantaina auki kello 17:00 saakka ja sunnuntaina suljettu. Lapin maakuntamuseo lahjoittaa teatteriesitykseen lipun ostaneille Kapion arvoinen arkku -näyttelyjulkaisun.

Lippuja myynnissä 50 kpl/ näytös.

Liput ennakkoon NetTicketistä ja Osviitasta.
Osta liput.

Ennakkolipun hinta:
20€ peruslippu
15€ eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat
Ennakkoon varattavissa 7 Kaikukorttipaikkaa Osviitasta

Ovilipunmyynti avautuu Arktikumin lipunmyyntipisteestä klo 17.00

Lippu ovelta:
22€ peruslippu
17€ eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat

Klo 17:45 Myymättä jääneet vapaat paikat annetaan vielä ovelta tuleville Kaikukorttilaisille

Tapahtuman järjestää Rovaniemen kulttuuritoimisto yhdessä Lapin maakuntamuseon kanssa. Yhteistyössä mukana: Matkakohteena kulttuuri-hanke: Rovaniemen kylien kehittämissäätiö, OKM, Lapin AMK.

 

Osta liput