Arktisen ajan alku – Näyttelyn avajaiset ja Arctic Café
16.10.2018 klo 15–17

Mistä kansainvälinen arktinen yhteistyö alkoi? Mikä oli Suomen ja Rovaniemen rooli siinä, ja mikä on Rovaniemi-prosessi? Tervetuloa saamaan vastauksia Arktisen ajan alku -näyttelyn avajaisiin ja Arctic Café -keskustelutilaisuuteen 16. lokakuuta klo 15.00 Arktikumiin.

Arktisen ajan alku (The Beginning of the Arctic Era) on Arktisen keskuksen uusi näyttely, joka on esillä Arktikumin tiedekeskuksessa. Näyttely kertoo Rovaniemi-prosessista, eli siitä, miten Rovaniemellä vuonna 1991 järjestetty arktisten maiden ympäristöministerien kokous aloitti joukon erilaisia toimia, jotka muodostivat rungon nykyiselle Arktiselle neuvostolle.

Näyttelyn avajaiset alkavat kello 15.00 Arktikumin lasiputkessa, minkä jälkeen aiheeseen syvennytään klo 15.30 alkaen Arktikumin kirjastossa järjestettävässä Arctic Caféssa. Puhujina ovat Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö ja näyttelyn käsikirjoittaja Markku Heikkilä ja Lapin yliopiston entinen rehtori, emeritusprofessori Esko Riepula, jonka ansiosta Suomen arktisesta aloitteesta tuli Rovaniemi-prosessi eikä Helsinki-prosessi. Riepula on juuri julkaissut muistelmakirjansa.

Aihe on ajankohtainen, sillä Suomi on Arktisen neuvoston puheenjohtaja 2017–2019 ja Rovaniemellä järjestetään pitkin puheenjohtajuuskautta tärkeitä kansainvälisiä arktisia kokoontumisia. Niiden alku on siinä, mitä tapahtui Rovaniemellä 1990-luvun alussa. Arktisen ajan alku -näyttely on esillä Arktikumin tiedekeskuksessa tammikuuhun 2019 asti.

Arktisen ajan alku – Näyttelyn avajaiset ja Arctic Café
Tiistaina 16.10.2018 klo 15–17
Arktikum (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)
Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!

#ArcticCafe

Osta liput