Arktikum valaistaan vihreäksi St. Patrick’s Dayn kunniaksi

Arktikum Rovaniemellä valaistaan vihreäksi Irlannin kansallispäivänä 17. maaliskuuta 2020. Arktikumin lasiputki hohtaa vihreänä koko päivän ja yön ajan.

Arktikumin lisäksi vihreän valaistuksen saa useita ikonisia rakennuksia ja monumentteja ympäri maailmaa, mukaan lukien Pisan kalteva torni, Madison Square Garden New Yorkissa ja Niagaran putoukset. ”Global Greening” on Irlannin matkailua edistävän Tourism Irelandin lanseeraama kampanja, jolla maa haluaa tehdä irlantilaista kulttuuria näkyväksi maailmalle.

Valaistuksella Arktikumin toimijat Lapin yliopisto ja Rovaniemen kaupunki haluavat osoittaa ystävyyttä irlantilaisille. Aloitteen Arktikumin valaistuksesta teki Irlannin Suomen suurlähettiläs Rovaniemen-vierailullaan. Irlanti on viime vuosina aktivoitunut arktisessa yhteistyössä ja Rovaniemi on Suomen arktinen pääkaupunki sekä Arktikum on arktisen toiminnan keskus.

– Irlanti on tärkeä Lapin yliopiston yhteistyökumppani. Meillä on ollut esimerkiksi opiskelijavaihtoa todella pitkään useiden Irlannin yliopistojen kanssa. Helmikuussa 2020 UArctic-verkostoon liittyi ensimmäinen irlantilainen yliopisto, kertoo Lapin yliopiston kansainvälisten asiain johtaja Outi Snellman.

Arktikumin näyttelyt ovat auki tiistaina 17.3. klo 10–18. Pimeäin tultua hyvä paikka ihastella valaistusta on esimerkiksi Arktikumin arktinen puutarha jokivarressa.

Lisätietoja:

Kansainvälisten asiain johtaja Outi Snellman
Lapin yliopisto
040 501 0209, outi.snellman(at)ulapland.fi

 

 

Osta liput