Arctic Caféssa puntaroidaan Lapin tulevaisuutta
27.3.2017 klo 15.00

Miltä näyttää Lapin väestön tila ja tulevaisuus? Onko todellisuus sittenkin toista kuin tilastot ja ennusteet antavat odottaa?  Aluetutkija, valtiotieteiden tohtori Timo Aro tulee keskustelemaan aiheesta Rovaniemelle maanantaina 27.3. klo 15 yleisölle avoimeen Arctic Café -tilaisuuteen. Yleisöllä on tilaisuus osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä ja omia näkökulmia. Keskustelun juontaa Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

Arctic Café järjestetään Rovaniemellä Arktikumin kirjastossa (Pohjoisranta 4). Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja siellä on kahvitarjoilu. Tilaisuutta voi seurata myös suorana Arktisen keskuksen YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UC6oWuVrOWqqMrxzu5A138jQ/featured.

27.3. järjestettävä Arctic Café on osa kolmen keskustelutilaisuuden sarjaa, jonka Arktisen keskuksen tiedeviestintä järjestää yhteistyössä Lapin tutkimusseuran kanssa. Sarjan seuraavat tilaisuudet ovat 25.4. ja 8.5., ja niiden aiheina ovat Kiina-ilmiö Lapissa ja matkailu työntekijöiden liikuttajana. Tilaisuuksissa keskustellaan mm. siitä, pitäisikö väestön keskittyä suurimpiin kaupunkeihin, minkälaisia vaikutuksia aasialaisturistien vyöryllä on Lapin elinkeinoihin ja työpaikkoihin, ja voiko matkailu korvata Lapista hävinneet työpaikat, vai tuoko se vain keikkatyöläiset etelästä. Lisäksi 4.4. järjestetään Arctic Café arjen haasteista, joita digitalisaatio tuo pohjoisen asukkaille.

Arctic Café: Lapin väestön tila ja tulevaisuus
maanantaina 27.3. klo 15
Arktikumin kirjasto (Pohjoisranta 4)
www.arcticcentre.org/arcticcafe
#ArcticCafe
Vapaa pääsy, kahvitarjoilu

 

Lisätiedot:
www.arcticcentre.org/arcticcafe #ArcticCafe

Markku Heikkilä, tiedeviestinnän päällikkö, Arktinen keskus
040 484 4300, markku.heikkila@ulapland.fi

Pasi Rautio, erikoistutkija, Lapin tutkimusseuran puheenjohtaja
029 532 4045, pasi.rautio@luke.fi

 

Osta liput