Arctic Café: Matkailun ruuhkautuminen
Ke 13.2.2019 klo 16.00–17.30

Rovaniemellä matkailu jatkaa yhä kasvuaan, mutta voidaanko puhua ruuhkautumisesta samaan tapaan kuin esimerkiksi Islannissa? Miten kasvavia matkailijavirtoja voitaisiin kanavoida kestävästi ja paikallisten tarpeet huomioiden? Tämä kysymys on Islannin osalta kriittinen. Kansainvälisessä BuSK-hankkeessa tutkijat ovat keränneet karttapohjaista tietoa matkailuyrittäjien ja muiden paikallisten tarpeista, jotta kuntien päätöksentekijät ja muut toimijat voisivat hyödyntää sitä suunnittelussa.

Arctic Caféssa erikoistutkija Ari Nikula Luonnonvarakeskuksesta esittelee Rovaniemen matkailuyrittäjille tehdyn karttakyselyn tuloksia siitä, mille alueille Rovaniemen kasvavaa matkailua tulisi kehittää. Lisäksi Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Seija Tuulentie kertoo Islannin matkailun ruuhkautumisesta. Islannin osalta kysymyksiin on vastaamassa myös professori Rannveig Ólafsdóttir Islannin yliopistosta. Tilaisuuden juontaa Arktisen keskuksen viestintäasiantuntija Johanna Westerlund.

Arctic Café järjestetään Arktikumin kirjastossa (Pohjoisranta 4, Rovaniemi) keskiviikkona 13.2.2019 klo 16–17.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja siellä on kahvitarjoilu. Keskustelua voi seurata myös Arktisen keskuksen YouTube-kanavalla. Arctic Cafén järjestää Lapin yliopiston Arktinen keskus yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen ja Lapin tutkimusseuran kanssa.

Arctic Café: Matkailun ruuhkautuminen – esimerkkeinä Rovaniemi ja Islanti
Keskiviikkona 13.2.2019 klo 16–17.30
Arktikumin kirjastossa (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)
www.arcticcentre.org/arcticcafe
Livestiriimi: https://www.youtube.com/watch?v=ScwT08LZXwY
#ArcticCafe


Lisätietoja:

Tutkimuksesta:
Erikoistutkija Seija Tuulentie
Luonnonvarakeskus
029 532 4438, seija.tuulentie(at)luke.fi

Arctic Cafésta:
Viestintäasiantuntija Johanna Westerlund
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 484 4270, johanna.westerlund(at)ulapland.fi

Osta liput