Arctic Café: Digitalisaatio – lappilaisten mahdollisuus vai uhka?
4.4.2017 klo 15.00

Millaisia digitalisaatioon liittyviä arjen haasteita lappilaiset kohtaavat? Millaisia mahdollisuuksia ja uhkia digitalisaatioon liittyy ja miten se voi edesauttaa paikallisia tarpeita? Lapin yliopiston Arktinen keskus kutsuu paikalliset asukkaat keskustelemaan aiheesta Arctic Café -tilaisuuteen tiistaina 4. huhtikuuta klo 15 alkaen Arktikumin kirjastoon.

Aihetta alustavat Arktisen keskuksen väitöskirjatutkija Mirva Salminen, Enontekiön kunnanjohtaja ja Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Jari Rantapelkonen sekä Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen suunnittelija Pia Yliräisänen-Seppänen. Tilaisuuden juontaa Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

Arktisen keskuksen väitöskirjatutkija Mirva Salminen tarkastelee omassa työssään digitalisaatiota ja kyberturvallisuutta inhimillisen turvallisuuden näkökulmasta Euroopan pohjoisilla alueilla. Jari Rantapelkonen on Enontekiön kunnanjohtaja ja Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti, joka tarkastelee aihetta kunnan digitalisoituvan arjen käytäntöjen kautta. TaM Pia Yliräisänen-Seppänen on Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen suunnittelija, jolla on monipuolista kokemusta julkisten sähköisten palveluiden kehittämisestä käyttäjien kanssa.

Arctic Café liittyy Arktisessa keskuksessa vuoden alussa käynnistyneeseen kolmivuotiseen ECoHuCy-projektiin, jossa tutkitaan digitalisaatiota ja kyberturvallisuutta Euroopan pohjoisilla alueilla inhimillisen turvallisuuden näkökulmasta. Hankkeen tavoitteena on vähentää yksilöiden ja yhteisöjen arkipäivään liittyviä pelkoja ja ristiriitoja. Samalla heidät halutaan mukaan rakentamaan digitaalista tulevaisuutta yli kansallisten rajojen. Osallistavan ja vertailevan monitieteisen tutkimuksen avulla alueelle jalkautetaan hyviä käytäntöjä ja ideoita sekä tuotetaan vastauksia vielä toistaiseksi epätasa-arvoistavan kehityksen haasteisiin.

Tilaisuutta voi seurata suorana Arktisen keskuksen YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/watch?v=yBpvOSAZOO4

Arctic Café: Digitalisaatio – lappilaisten mahdollisuus vai uhka?
tiistaina 4.4.2017 klo 15
Arktikumin kirjasto (Pohjoisranta 4)
www.arcticcentre.org/arcticcafe #ArcticCafe
Vapaa pääsy, kahvitarjoilu

 

Lisätietoja:

Arctic Café -tilaisuudesta:
tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä,
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 484 4300, markku.heikkila(at)ulapland.fi

Enablement besides Constraints: Human Security and a Cyber Multi-disciplinary Framework in the European High North (ECoHuCy)  -projektista
tutkija Mirva Salminen
Arktinen keskus, Lapin yliopiston
040 484 4037, mirva.salminen@ulapland.fi
http://www.arcticcentre.org/EN/projects/ECoHuCy

 

 

Osta liput