Vuoden Luontokuvat
12.3.-5.5.2024

Vuoden Luontokuva on klassinen ja voimakas maisemakuva näyttävästä suurtunturimaisemasta. Viime vuoden upeimmat luontokuvat ovat esillä Arktikumin tiedekeskuksessa toukokuun alkuun saakka.

Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajaksi valittiin Jetro Luhtaan dramaattinen kuva sateenkaaresta näyttävässä suurtunturimaisemassa. Tuomaristoa ihastutti maisemakuvan upea tunnelma ja tasapainoinen sommittelu.

– Tällaisen pysäyttävän tilanteen kokeminen ja sen täydellisesti onnistunut tallentaminen on luonnonvalokuvauksen syvintä ydintä. Kuva on värimaailmaltaan äärimmäisen hieno ja tunnelmaltaan hyvin erämainen. Alhaalla riippuvat sadepilvet ja etualan varjo kontrastina auringon valaisemaan keskiosaan luovat dramatiikkaa ja syvyyttä, tuomaristo hehkuttaa.

Vuoden 2023 kilpailu keräsi kaikkiaan 11 089 kuvaa 690 eri kuvaajalta. Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Edellisvuosien tapaan kilpailussa oli yhdeksän sarjaa, joista kahdeksan oli perinteisiä: Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Luonnon yksityiskohdat ja muodot, Luonto ja ihminen sekä Nuoret. Kilpailun yhdeksäs sarja on erikoissarja Vapaa ja luova, jossa kuvia saa käsitellä perinteisiä sarjoja vapaammin.

Vuoden Luontokuvat 2023 -näyttelyssä on esillä kaikki 38 kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta yhdeksästä kilpailusarjasta on mukana kolme parasta ja kunniamaininnan saaneet kuvat.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.

Liput
LIPUT REMONTIN AJAN 1.4.2024-6.12.2024
Aikuiset 11 € (norm. 18€)
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 7 € (norm. 11€)
Lapset 7-15 v. ja koululaiset 3 € (norm. 5€)
Lapset alle 7 v. veloituksetta
Lippu vaihtuviin näyttelyihin 3 € (norm. 6€)

Perhelippu 24 € (norm. 40€)

Hinta sisältää sisäänpääsyn 2 aikuista + 2 lasta 7-15 v. + alle 7-vuotiaat.

Museokortti 79,00€

Yli 370 suomalaisen museon yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Museokortilla on pääsy Arktikumin näyttelyihin.

Culture Pass

Aikuiset 25€
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 20€
Lapset 7-15 v. 10€
Perhe 55€ 2 aik. + 2 lasta (7-15v.) TAI 1 aik. + 3 lasta (7-15v.)
Lapset alle 7v. veloituksetta

Culture Pass on lippusi kolmeen Rovaniemen kiinnostavimpaan kulttuurikohteeseen – koe pohjoisen luonto, taide, historia ja ilmiöt monella eri tavalla:

Kulttuuritalo Korundi
Löydä uusia ja rohkeita pohjoisia perspektiivejä nykytaiteen kautta.

Tiedekeskus ja museo Arktikum
Johdanto pohjoiseen elämään – arktisia aiheita, Lapin historiaa ja kulttuuria.

Tiedekeskus Pilke
Tutki metsiä, kestävää puunkäyttöä ja biotalouden mahdollisuuksia tekemällä ja kokemalla.

Culture Pass on henkilökohtainen ja voimassa 7 päivää – käy kolmessa kohteessa niin usein kuin haluat.

Osta liput