Julkaistu 03.10.2017

Vuoden revontulikuvassa hehkuu syksyinen lämpö - nähtävillä Arktikumissa 11. lokakuuta alkaen

Vuoden Revontulikuva 2017 -valokuvakilpailun on voittanut torniolainen valokuvaaja Risto Leskinen. Syksyistä lämpöä ja aitoa tunnelmaa huokuva Vuoden revontulikuva on otettu Saariselän Kiilopäällä 8. syyskuuta 2017.

Voittajan yksimielisesti valinneen raadin mielestä voittajakuva on hyvin rakennettu ja toteutettu. Pääosassa on revontulien kokeminen ja tunnelma on syksyisen lämmin. Kuva vastaa hienosti kilpailun kutsussa haettua kuvaa, jonka kautta katsoja tuntee kokevansa revontulet aidosti. Raadin mielestä valokuvaaja ansaitsee erityismaininnan taidokkaasta kuvan käsittelystä. Kuva on käsitelty maltillisesti ja hyvällä ammattitaidolla, mikä on myös nähtävissä Leskisen muissa kilpailukuvissa. Palkinnoksi voittaja saa oman valokuvanäyttelyn Arktikumin tiedekeskukseen.


1. sija: Risto Leskinen


Kilpailun toinen sijaa menee hyvinkääläiselle Antti-Jussi Pyykköselle. Voittokuva on otettu Huippuvuorilla 4. tammikuuta 2017 puoliltaöin. Raadin mielestä kuva on luonnollisen kaunis. Kuvaa ei ole lainkaan jälkikäsitelty, minkä raati nostaa erityisansioksi.


2. sija: Jussi-Pekka Pyykkönen

Kilpailun kolmas sija menee oululaiselle valokuvaajalle Thomas Kastille. Kuva on otettu Yli-Iissä 18. elokuuta 2017 puolenyön jälkeen. Raadin mielestä kuva-alaa on käytetty hienosti hyväksi ja vähistä elementeistä rakentuu upea kuva, joka kiteytyy meteoriittimaiseen revontuleen. Kuvassa on vahva mutta hallittu värimaailma. 


3. sija: Thomas Kast

Vuoden Revontulikuva 2017 -kilpailun voittajakuvat tulevat yleisön nähtäville Arktikumin tiedekeskukseen Rovaniemelle 11. lokakuuta alkaen. 

Vuoden Revontulikilpailun järjesti Lapin yliopiston Arktinen keskus. Voittaja julkistettiin Rovaniemellä Arktikumin tiedekeskuksessa 29. syyskuuta 2017 järjestetyssä Revontulien yö -tapahtumassa, joka oli osa Euroopan laajuista Tutkijoiden yö -tapahtumaa.

Kilpailuun osallistui 70 henkilöä ja yhteensä 183 valokuvalla. Kilpailun raatiin kuuluivat valokuvaaja ja yrittäjä Antti Kurola, Lapin Maakuntamuseon valokuvaaja Jukka Suvilehto ja All About Lapland -matkalehden päätoimittaja Alex Kuznetsov. 

Vuoden revontulikuva 2017 –kilpailun järjestäjä sekä kilpailun raati haluavat kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita upeista revontulikuvista ja samalla toivottaa auringon magneettisten ilmiöiden runsautta tulevalle vuodelle.

Lisätietoja:

Tiedetoimittaja Ari Laakso
Lapin yliopiston Arktinen keskus, Arktikumin tiedekeskus 
040 484 4293, ari.laakso(at)ulapland.fi