Yleisöopastukset PUUT, PUISTOT, IHMISET -näyttelyssä
Keskiviikkoisin 5.7.—6.9.2023 klo 16 (ei 30.8.)


Taidetta ja tietoa puiden ja puistojen kulttuurihistoriasta Rovaniemellä.

yleisöopastukset keskiviikkoisin 5.7.—6.9. klo 16 (ei 30.8.).
Lisäksi Rovaniemi-viikolla Arktikumissa avoimet ovet su 10.9. ja opastukset erikoisnäyttelyyn klo 12 ja 15.

Rovaniemellä on kulttuurihistoriallisesti merkittäviä puita ja viheralueita, joita nostetaan esiin tässä näyttelyssä, ja joiden historiaa ja nykypäivää avataan julkaisussa. PUUT, PUISTOT, IHMISET -näyttely on 11 eri alan taiteilijan ja kuvantekijän yhteistyön tulos. Näyttely koostuu mm. valokuvista, litografioista, videoista, veistoksista ja installaatioista. Lisäksi esillä on noin kuudenkymmenen puidenystävän yhteisötaideteos, jossa on valokuvia puista jotka halutaan suojella.

Noin puolen tunnin opastetulla kierroksella tutustutaan Rovaniemen paikallishistoriaan puiden ja puistojen kautta, kuullaan teosten taustoista, sekä pohditaan ihmisten ja puiden suhdetta kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta. Oppaana toimivat Lapin maakuntamuseon oppaat Elina Karvo ja Christa Haataja.

Näyttelyyn liittyvää julkaisua voi ostaa Arktikumin museokaupasta (15 €) tai siihen voi tutustua myös Lapin maakuntamuseon nettisivuilla. 

Näyttelyn taiteilijat ja kuvantekijät ovat Miina Alajärvi, Tuija Hautala-Hirvioja, Panu Johansson, Hilkka Liikkanen, Mervi Löfgren Autti, Mari Mäkiranta, Kirsikka Paakkinen, Karoliina Paatos, Eila Puhakka, Kaisa Sirén ja Jukka Suvilehto. Julkaisun toimitus Mervi Löfgren Autti, Tuija Hautala-Hirvioja ja Tuija Alariesto. Artikkelien kirjoittajia ovat Ella Haavisto, Virpi Vainio, Päivi Rahikainen, Marketta Harju-Autti, Monica Tennberg ja Mervi Löfgren Autti. 

Opastuksiin pääset Museokortilla tai vaihtonäyttelylipun hinnalla (6 €). 

Puidenystävät kiittävät Lapin rahastoa näyttelyn ja julkaisun tuesta!

Muutokset mahdollisia.

Osta liput