Sahanperän savotta ja avoimet ovet Arktikumissa
Su 9.9.2018 klo 10-17

Sahanperän Savotta järjestetään sunnuntaina 9.9.2018 klo 10-17 Pilkkeen ja Arktikumin pihapiirissä Rovaniemellä.

Rovaniemi-viikon päättävä Sahanperän Savotta on Lapin suurin, maksuton metsätapahtuma. Koko perheen ilmaistapahtumassa voi tutustua metsäisiin harrastuksiin ja ammatteihin, metsästä saataviin tuotteisiin ja metsäalaan monin eri tavoin.

Kuudennetta kertaa järjestettävässä Sahanperän Savotassa tarkastellaan biotalouden monipuolisuutta. Metsäammattilaiset kertovat metsän käytön monistaa muodoista ja käsityöläiset esittelevät taitojaan metsäisten tuotteiden valmistuksessa. Osallistujat pääsemään muun muassa tutustumaan oikeisiin metsäkoneisiin ja ohjamaan niitä simulaattoreilla. Arktikumiin ja Tiedekeskus Pilkkeeseen on vapaa pääsy klo 10-18.

KALAHARI HIGHWAY -taidenäyttelyssä Galleria Valossa tutkijoiden kertomuksia kokemuksistaan työpajoista Afrikassa sekä näyttelyn teoksista:

klo 13:00-13:30
1.      Heidi Pietarinen
2.      Karol Kowalski (in english)

klo 14:00-14:30
1.      Pirjo Puurunen
2.      Satu Miettinen

Lue lisää näyttelystä: www.ulapland.fi/news/Kalahari-Highway

Arktikumin ravintola on avoinna klo 10-17. Ravintolasta löytyy maukkaita makeita ja suolaisia ruokia koko Sahanperän Savotan ajan. Piha-aukiolla paistetaan lettuja kahvin kyytipojaksi ja sisäravintolasta löytyy lohikeittolounas klo 11-16. Tarjouksessa kahvi & kampanisu 4,50€.

Seuraa Sahanperän Savottaa Facebookissa ja Instagramissa (@sahanperansavotta).

https://www.tiedekeskus-pilke.fi/fi/sahanperansavotta/

#sahanperänsavotta