Arktiset Markkinat
14.-16.12.2018 klo 10-18

Arktiset Markkinat järjestetään yhdennentoista kerran Arktikumissa, Rovaniemellä 14.-16.12.2018. Markkinoilla on myynnissä perinteisiä ja uusia lappilaisia ruokatuotteita, käsitöitä ja taidetta.

Tänä vuonna markkinoille saapuu lähes 80 valikoitua myyjää eri puolilta Lappia. Valikoimissa on esimerkiksi poronnahkatuotteita, puukkoja, keramiikkaa ja koruja. Markkinoilta voi ostaa myös perinteisiä ja laadukkaita pohjoisen ruokatuotteita, kuten kalaa, poron- ja ylämaankarjan lihaa, jouluherkkuja sekä luonnonantimia. Arktikumin piha-alueella on myynnissä myös joulukuusia, ja osa myyjistä järjestää työnäytöksiä.

– Olemme painottaneet myyjävalinnoissa muun muassa tuotteiden uutuutta ja niihin liittyviä tarinoita. Markkinoille kannattaa varata mukaan käteistä, ja ostosten lomassa voi piipahtaa vaikka torttukahveilla Arktikumin kahvilassa, vinkkaa Arktisen keskuksen tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti.

Arktisten Markkinoiden myyntipaikat sijaitsevat Arktikumin sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsevissa Galleria Valossa ja Aurora-salissa sekä Arktikumin piha-alueella. Arktikumin näyttelyt ovat auki Arktisten Markkinoiden ajan, ja lippuja voi ostaa infosta.

Käsityöpolku johdattaa paikallisiin jouluisiin putiikkeihin
Markkinoiden yhteydessä järjestetään Käsityöpolku, jonka varrelta löytyy Arktikum Shop, Pilke Shop, Marttiinin Wanha Tehdas, Lauri-käsityöliike, Mainoa Craft and Design ja Korundi Shop.  Lisäksi Lyseonpuiston lukiolla (Ruokasenkatu 18) järjestetään Taitava Lappi Joulumarkkinat 15.–16.12. klo 10–16.

Arktiset Markkinat
pe–la 14.–16.12.2018 klo 10–18
Arktikumissa (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)
Markkinoille on vapaa pääsy. Varaudu maksamaan käteisellä.

 

Lisätietoja:
Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti
Lapin yliopiston Arktinen keskus
raija.kivilahti(at)ulapland.fi, puh. 040 568 4890