Vastakohtien Arktis
6.12.2024 alkaen

Arktikumin tiedekeskuksen näyttely on remontissa ja suljettu yleisöltä 1.4.–5.12.2024. Arktikum-talo, museonäyttelyt, kahvila ja kauppa ovat avoinna normaalisti. Remontin aikana tarjoamme Arktikum-sisäänpääsyn alennettuun hintaan. Katso pääsylippujen hinnat täällä.

Arktikumin tiedekeskuksen uudistettu pysyvä näyttely VASTAKOHTIEN ARKTIS avautuu joulukuussa 2024. Pysyvän näyttelyn uudistuksessa päivitetään sisällöt, näyttelytekniikkaa sekä visuaalinen ilme.

Osaatko nimetä 100 sanaa lumelle? Miksi jääkarhut eivät syö pingviinejä? Montako vuodenaikaa on Lapissa? Maalaa revontulia taivaalle, luo talvinen lumimyrsky ja tunnista kuusenkerkän vieno tuoksu. Joulukuussa 2024 avattava Vastakohtien Arktis on elämyksellinen ja tiedeperustainen näyttely, joka kutsuu vierailijat tutustumaan arktisen alueen elämään ja erityispiirteisiin.

Jäiseltä polaariaavikolta vihreälle tundralle, pohjoisten kaupunkien arjesta paimentolaiselämään ja revontulista yöttömään yöhön – Arktis on yksi maailman kiehtovimmista alueista. Vastakohtien Arktis -näyttely tarjoaa vierailijoille matkan halki ainutlaatuisen alueen, vuodenaikojen ja maisemien sekä näyttää, miten globalisaatio ja ilmastonmuutos haastavat sosiaalisen, kulttuurisen ja ekologisen kestävyyden pohjoisilla alueilla. Näyttely perustuu tutkimukseen ja tieteelliseen tietoon ja esittelee Arktiksen moninaisuutta. Lähestymistapa tarjoaa avaimia arktisen alueen ja sen globaalien kytköksien parempaan ymmärtämiseen.

Kuvat: Konseptisuunnitelma, Arktikum-tiedekeskus ja Pentagon Design

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Liput
LIPUT REMONTIN AJAN 1.4.2024-6.12.2024
Aikuiset 11 € (norm. 18€)
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 7 € (norm. 11€)
Lapset 7-15 v. ja koululaiset 3 € (norm. 5€)
Lapset alle 7 v. veloituksetta
Lippu vaihtuviin näyttelyihin 3 € (norm. 6€)

Perhelippu 24 € (norm. 40€)

Hinta sisältää sisäänpääsyn 2 aikuista + 2 lasta 7-15 v. + alle 7-vuotiaat.

Museokortti 79,00€

Yli 370 suomalaisen museon yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Museokortilla on pääsy Arktikumin näyttelyihin.

Culture Pass

Aikuiset 25€
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 20€
Lapset 7-15 v. 10€
Perhe 55€ 2 aik. + 2 lasta (7-15v.) TAI 1 aik. + 3 lasta (7-15v.)
Lapset alle 7v. veloituksetta

Culture Pass on lippusi kolmeen Rovaniemen kiinnostavimpaan kulttuurikohteeseen – koe pohjoisen luonto, taide, historia ja ilmiöt monella eri tavalla:

Kulttuuritalo Korundi
Löydä uusia ja rohkeita pohjoisia perspektiivejä nykytaiteen kautta.

Tiedekeskus ja museo Arktikum
Johdanto pohjoiseen elämään – arktisia aiheita, Lapin historiaa ja kulttuuria.

Tiedekeskus Pilke
Tutki metsiä, kestävää puunkäyttöä ja biotalouden mahdollisuuksia tekemällä ja kokemalla.

Culture Pass on henkilökohtainen ja voimassa 7 päivää – käy kolmessa kohteessa niin usein kuin haluat.

Osta liput