Unen aika
8.9.2020–14.2.2021

Unen aika - Kuvakertomuksia luonnon syntymyyteistä 8.9.2020–14.2.2021

Valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen ja kuvataiteilija FM Susanna Lendiera ovat tunnettu ja arvostettu työpari luontokuvauksen, taiteen kouluttamisen, kansanperinteen ja arkaaisen musiikin saralla. Unen aika -näyttelyssä he yhdistävät jälleen kerran tietonsa ja taitonsa ja sukeltavat taiteensa kautta syvälle myyttiseen aikaan, unenomaisiin syntymyytteihin.

Katsojat johdatetaan luontokuvien, maalauksien ja äänimaailmojen avulla matkalle esivanhempiemme myyttisiin tarinoihin luonnon synnystä. Miten ”maa-ilma” syntyi? Entä kiven, tuulen ja veden synnyt? Luonnon synty- eli alkumyytit lohduttavat ja kannattelevat yhteisöä muutosten virrassa. Tervetuloa näyt

Valokuvaaja Paavo Hamunen ja ammattiluontokuvaaja, kuvataiteilija Susanna Lendiera ovat tunnettu ja arvostettu työpari luontokuvauksen, taiteen kouluttamisen, kansanperinteen ja arkaaisen musiikin saralla. Unen aika -näyttelyssä he yhdistävät jälleen kerran tietonsa ja taitonsa ja sukeltavat taiteensa kautta syvälle myyttiseen aikaan, unenomaisiin syntymyytteihin.

Katsojat johdatetaan luontokuvien, maalauksien ja äänimaailmojen avulla matkalle esivanhempiemme myyttisiin kuvatarinoihin ja tunnelmiin luonnon synnystä. Miten maailma syntyi? Entä kiven, veden, tuulen ja kasvien synnyt? Luonnon synty- eli alkumyytit lohduttavat ja kannattelevat yhteisöä muutosten virrassa.

 

Näyttelyssä on esillä Susanna Lendieran ja Paavo Hamusen valokuvia, Susanna Lendieran maalauksia ja Hedda Retun sielunukkeja.

 

***

Valokuvaaja ARPS PAAVO HAMUNEN tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva -ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki-Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.

Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo -ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien käyttäytymisestä on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvostetuimman kouluttajan niin luontokuvauksen, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.

Ammattiluontokuvaaja SUSANNA LENDIERA on luonnonsuojelija ja metsäläinen, viralliselta koulutukseltaan FM (uskontotiede ja ekologia), kuvataiteilija, perinnelaulaja ja itkijä. Susannan omin sanoin: ”Taiteeni välityksellä saan kerrottua kuvallisessa muodossa, mitä näen ja koen tehdessäni luonnon ja muinaisen maailmankuvamme parissa työtä. Toinen tätä perinnettä ulospäin avaava väylä on arkaainen äänimaailmani. Kun laulan joutsenten laulua tai keskityn koko kehoni voimalla karhujen syvään ääntelyyn, olen syvällä olennaisessa, luonnontajussa ja metsä laulaa minussa.

Luonnon ajatukset, luonnon tietoisuus, tämä tietoinen ja elävä voima on kaiken elämän alkulähde. Meidän tulisi kuunnella ja opetella luonnon ajatuksia herkällä korvalla, kaikilla aisteillamme. Luonnontajumme ja siitä kumpuava syvä myötätuntomme ja vaistomme suojella luontoa on elämämme elinehto tällä maapallolla.

 

HEDDA RETU on vaativan erityistason psykoterapeutti ja traumaterapeutti, joka on jo vuosia työskennellyt psykospirituaalisella työotteella. Hedda on perustanut Parantola Manan työskennellen siellä terapeuttina, luonnon- eli sielunpalauttajana, hoitajana, näkijänä ja parantajana.  

 

Liput
Aikuiset 15 €
Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 9 €
Lapset 7–15 v. ja koululaiset 5 €
Lapset alle 7 v. veloituksetta
Lippu vaihtuviin näyttelyihin 5 €

Perhelippu 35 €

Hinta sisältää sisäänpääsyn 2 aikuista + 2 lasta 7-15 v. + alle 7-vuotiaat.

Museokortti 72,00€

Yli 300 suomalaisen museon yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen.

Culture Pass

Aikuiset 20€ (norm.32€)
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 15€ (norm.22 €)
Lapset 7-15 v. 10€ (norm.16€)
Perhe 2 aik. + 2 lasta (7-15v.) TAI 1 aik. + 3 lasta (7-15v.) 50€ (norm.80€)
Lapset alle 7v. veloituksetta

Culture Pass on lippusi kolmeen Rovaniemen kiinnostavimpaan kulttuurikohteeseen – koe pohjoisen luonto, taide, historia ja ilmiöt monella eri tavalla:

Kulttuuritalo Korundi
Löydä uusia ja rohkeita pohjoisia perspektiivejä nykytaiteen kautta.

Tiedekeskus ja museo Arktikum
Johdanto pohjoiseen elämään – arktisia aiheita, Lapin historiaa ja kulttuuria.

Tiedekeskus Pilke
Tutki metsiä, kestävää puunkäyttöä ja biotalouden mahdollisuuksia tekemällä ja kokemalla.

Culture Pass on henkilökohtainen ja voimassa 7 päivää – käy kolmessa kohteessa niin usein kuin haluat.