Muuttuva arktis

Millaista on elämä maapallon pohjoisosissa? Miten ihmiset, kasvit ja eläimet ovat sopeutuneet äärimmäiseen kylmyyteen, hurjiin sääolosuhteisiin sekä voimakkaaseen valon ja pimeän vaihteluun?

Tutustu pohjoisiin alueisiin ja niiden erityispiirteisiin Arktisen keskuksen näyttelyissä, jotka kertovat arktisesta arjesta, pohjoisten kansojen elämäntavoista ja alueen uusista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta ja globalisaatiosta. Pysyvä näyttely, Muuttuva Arktis tuo esiin monitieteistä arktista tutkimusta valokuvien, videoiden ja pienoismallien avulla.

Jääkarhu
Jääkarhu on monin tavoin riippuvainen merijäästä. Se on noussut ilmastonmuutoksen symboliksi, sillä sen elinalue pienenee koko ajan. Arktinen alue on hyvin haavoittuvainen ja ilmastonmuutos arktisella alueella vaikuttaa ilmastonmuutokseen koko maapallolla.
Revontulet
Revontulet saavat alkunsa auringosta. Niiden synnystä on pohjoisilla kansoilla useita tarinoita ja myyttejä. Suomalaisen kansanuskomuksen mukaan Revontulet syntyvät siitä, kun kettu juoksee tuntureilla ja saa kipinät aikaan hännällään.
Alkuperäiskansat
Alkuperäiskansoihin kuuluu 10-20% arktisen alueen noin neljästä miljoonasta asukkaasta. Inuiteja asuu muun muassa Grönlannissa, jossa he ovat valtaväestönä.
Liput
Aikuiset 13 €
Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 9 €
Lapset 7–15 v. ja koululaiset 6 €
Lapset alle 7 v. veloituksetta
Lippu vaihtuviin näyttelyihin 6 €
Perhelippu 30 €

Hinta sisältää sisäänpääsyn 2 aikuista + 2 lasta 7-15 v. + alle 7-vuotiaat.

Museokortti 69,00€

Yli 280 suomalaisen museon yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen.

Kulttuuripassi

Aikuiset 20€ (norm.29€)
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 15€ (norm.21 €)
Lapset 7-15 v. 10€ (norm.16€)

Rovaniemen kulttuurikohteet yhdellä lipulla!

Kulttuuripassi avaa ovat kolmeen mielenkiintoiseen paikkaan: Arktikumissa tutustut Lapin historiaan ja arktiseen tutkimukseen, Korundissa pohjoiseen nykytaiteeseen ja Tiedekeskus Pilkkeessä pohjoisten metsien moniin merkityksiin ja biotalouteen.

Kulttuuripassi on henkilökohtainen ja sisältää yhden vierailun per kohde. Se on voimassa 7 vuorokauden ajan.