Leikki ja matka – Kuvataidekasvatuksen syventäviä taideproduktiota 2022
5.5–29.5.2022

Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen syventävän taideproduktion yhteisnäyttelyn teemana on Leikki ja matka. Leikki on tutkimisen korkein muoto, ja myös matkalle voi lähteä leikkisästi tutkien. Leikit muuttuvat ajan saatossa, kuten matkatkin voivat muuttaa kulkijaa. Teoksissa leikkiä voidaan lähestyä aikuisen silmin tai lapsen katseen kautta omiin lapsuusmuistoihin syventyen. Osalle leikki ja matka näyttäytyy ilon ja huumorin kautta, kun taas toisten teoksissa leikit voivat saada vakavamman ja synkemmän luonteen. Toisaalta leikillisyys voi toimia myös taiteellisen työskentelyn lähestymisen tapana.  Leikki ja matka kulkevat käsi kädessä – leikki on matkassa läpi ihmisen elämänkaaren.

Taidekasvatuksen syventävä taideproduktio on osa kuvataidekasvatuksen maisteriopintoja. Vaikka teema on yhteinen, jokainen taiteilija on käsitellyt ja tulkinnut aihetta omasta näkökulmastaan. Nähtävillä on laaja kirjo nykytaiteen tekniikoita. Osa taiteilijoista on lähestynyt aihetta itselleen tuttua tekniikkaa syventäen ja osa on haastanut itseään kokeilemalla jotain uutta. Esillä on maalauksia, piirroksia, veistoksia, valokuvia, videoita, sekatekniikkaa, installaatioita, grafiikkaa, tekstiilitaidetta, animaatio sekä lisättyä todellisuutta. Taidenäyttelyssä huipentuu koko lukuvuoden kestänyt pitkä prosessi.

Taiteilijat: Katariina Alfthan, Marianne Autio, Sandra Bencomo, Jonna Braun, Raisa Hautamäki, Anna-Maria Huovinen, Oona Jaatinen, Juho Jusslin, Sara Kangas-Korhonen, Rosa Kansala, Untu Kauppinen, Iida-Maria Karppinen, Inkeri Kinnunen, Sonja Kinnunen, Susanna Korpi, Hanna Lankinen, Susanna Lehtonen, Anniina Miettinen, Minna-Leena Mukari, Anssi Mäkinen, Jenni Määttä, Tytti Oikarainen, Maria Patrikainen, Mirjami Perämäki, Pulmu Pitkänen, Tiina Raaterova, Laura Saari, Venla Sillanpää, Carita Sulkava, Anne Uusitalo, Sonja Veijalainen.

Syventävä taideproduktio -kurssin opettajina toimivat Elina Luiro, Suvi Autio ja Juha Mytkäniemi.

Sijainti: Galleriat Valo, Katve 1&2 Arktikumissa
Avajaiset: 4.5.2022 klo 18.00–20.00. Avajaisissa on tarjolla naposteltavaa ja virvokkeita, esityksiä sekä mahdollisuus tavata taiteilijat.

Näyttelyyn vapaa pääsy 

Lisätietoja:
Yliopisto-opettaja Suvi Autio, suvi.autio@ulapland.fi
Yliopisto-opettaja Juha Mytkäniemi, juha.mytkaniemi@ulapland.fi

Kuvatiedot: Yksityiskohta Tytti Oikaraisen teoksesta Iskä, ollaanko jo perillä, 2022, veistos ja sekatekniikka, kuvaaja: Tytti Oikarainen

Liput
Aikuiset 15 €
Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 9 €
Lapset 7–15 v. ja koululaiset 5 €
Lapset alle 7 v. veloituksetta
Lippu vaihtuviin näyttelyihin 5 €

Perhelippu 35 €

Hinta sisältää sisäänpääsyn 2 aikuista + 2 lasta 7-15 v. + alle 7-vuotiaat.

Museokortti 74,00€

Yli 300 suomalaisen museon yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Museokortilla on pääsy Arktikumin näyttelyihin.

Culture Pass

Aikuiset 20€ (norm.32€)
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 15€ (norm.22 €)
Lapset 7-15 v. 10€ (norm.16€)
Perhe 2 aik. + 2 lasta (7-15v.) TAI 1 aik. + 3 lasta (7-15v.) 50€ (norm.80€)
Lapset alle 7v. veloituksetta

Culture Pass on lippusi kolmeen Rovaniemen kiinnostavimpaan kulttuurikohteeseen – koe pohjoisen luonto, taide, historia ja ilmiöt monella eri tavalla:

Kulttuuritalo Korundi
Löydä uusia ja rohkeita pohjoisia perspektiivejä nykytaiteen kautta.

Tiedekeskus ja museo Arktikum
Johdanto pohjoiseen elämään – arktisia aiheita, Lapin historiaa ja kulttuuria.

Tiedekeskus Pilke
Tutki metsiä, kestävää puunkäyttöä ja biotalouden mahdollisuuksia tekemällä ja kokemalla.

Culture Pass on henkilökohtainen ja voimassa 7 päivää – käy kolmessa kohteessa niin usein kuin haluat.