Julkaistu 04.09.2017

Vuoden Revontulikuva 2017 -valokuvakilpailu

Lapin yliopiston Arktinen keskus järjestää Vuoden Revontulikuva -valokuvakilpailun nyt ensimmäistä kertaa. Järjestäjänä toimii Arktikumin tiedekeskus Rovaniemellä.

Revontulivalokuvakilpailun tavoitteena on kertoa revontulien kauneudesta ja monimuotoisuudesta. Vuoden Revontulikuvan tulee olla valokuva, jonka kautta katsoja voi tuntea kokevansa revontulet aidosti. Arvostelussa kiinnitetään erityisesti huomiota valokuvan väreihin, ilmaisuun sekä luovuuteen.

Palkinnot

Ensimmäisessä Vuoden Revontulikuvakilpailussa on ainoastaan yksi sarja ja siinä valitaan yksi voittaja. Palkinnoksi voittaja saa oman valokuvanäyttelyn Arktikumin tiedekeskukseen Rovaniemelle talvella 2017–2018.

Kilpailun 2. sija palkitaan 300 euron ja 3. sija 200 euron lahjakortilla, minkä lisäksi ja 10 seuraavaksi parasta kuvaa palkitaan kunniamaininnalla. Kaikista palkituista kuvista muodostetaan näyttelykokonaisuus, joka voi kiertää eri puolilla Suomea ja maailmaa vähintään kaksi vuotta.

Kuka voi osallistua?

Kilpailu on avoin kaikille ja maksuton. Kilpailuun voi osallistua ainoastaan osallistujan itse kuvaamalla revontulikuvalla ja kuvaa ei saa manipuloida. Kilpailukuvien määrä on rajoitettu 1–3 valokuvaan osallistujaa kohden.

Osallistuminen

Kilpailukuvat lähetetään digitaalisina tiedostoina, eli mahdollisimman hyvällä jpg-laadulla. Yhden kilpailukuvan koko saa olla enintään 5 megatavua. Kilpailukuvatiedosto nimetään kuvaajan etu- ja sukunimellä sekä numerolla 1, 2 tai 3 riippuen kuinka monta kilpailukuvaa lähetetään (esim. mattimeikäläinen1.jpg, mattimeikäläinen2.jpg).

Kilpailuun ei lähetetä kilpailukuvien originaalitiedostoja. Voittajakuvien originaalitiedostot pyydetään erikseen julkistamistilaisuutta ja valokuvanäyttelyä varten ja kilpailijan tulee toimittaa ne viikon sisällä yhteydenotosta.

Kuvat lähetetään yläpuolella annettujen ohjeiden mukaisesti osoitteeseen revontuli@ulapland.fi. Sähköpostin otsikkokenttään tulee kirjoittaa ”Vuoden Revontulikuva 2017”.

Kuvat toimitetaan sähköpostin liitetiedostona. Sähköpostissa on annettava yhteystiedot ja kilpailukuvien metatiedot, eli kuvauspaikka, päivämäärä ja aika sekä halutessa lyhyt kuvaus kuvanottohetkestä.