Julkaistu 10.11.2017

Kansainvälinen julistekilpailu: Ikuista Lapin lumo!

Come to Finland järjestää yhteistyössä Arktikumin, Grafian, Lapland Hotelsin, mainostoimisto SEKin ja Visit Rovaniemen kanssa suuren My Finland Poster -matkailujulistekilpailun, jonka teemana on Suomen Lappi.

Kilpailu on avoin kuvittajille, graafikoille ja taiteilijoille ympäri maailman – kaikille, jotka osaavat maalata, piirtää käsin tai käyttää tietokoneen piirustusohjelmaa.

Toista kertaa järjestettävän julistekilpailun pääpalkintona on 2 000 euroa sekä viikon elämysmatka kahdelle Lapin maisemiin. Vuoden 2017 kilpailun voitti guatemalalainen Omar Escalante julisteellaan Take some Finland.

Tämän vuoden matkailujulistekilpailun tavoitteena on löytää juliste, jossa Suomen Lappi on ikuistettuna houkuttelevin, tyylikkäin ja mieluusti humoristisin keinoin ja joka herättää katsojassaan voimakkaan kutsumuksen ja viehtymyksen – ellei suorastaan hurmoksen – rientää mahdollisimman pikaisesti Lapin maisemiin.

Tyyliä ei rajoiteta, kädet ovat vapaat. Kuva-aiheena voi olla talvi tai kesä, syksy tai kevät, revontulet tai keskiyön aurinko, kaupunkielämä tai villi luonto, tunturit tai sääsket, yksityiskohta tai kokonaisuus, modernia tai vintage-henkistä... aivan mitä tahansa.

Miksi juuri matkailujuliste ja nimenomaan Lappi?

Matkailujulisteesta kaikki alkoi. Matkailijoita houkuteltiin Suomeen läheltä ja kaukaa luovien julisteiden avulla – tyylillä, jota nykyään kutsutaan vintageksi. Suomalaiset taiteilijat synnyttivät häikäisevän upeita taideteoksia, jotka hurmaavat vielä nykyäänkin.

Lappi on suomalaisen matkailun keskiössä ja Suomen ehdoton vetonaula, joka herättää kiinnostusta joka puolella maailmaa ja josta riittää kerrottavaa ja koettavaa. Siksi on vain luonnollista, että voittaneen työn tekijäkin pääsee lepäilemään/samoilemaan tutuksi tekemiinsä olosuhteisiin.

Kilpailuaika päättyy 4.1.2018.

Lisätietoa:

myfinlandposter.com

Magnus Londen, Poster Hunter, Come to Finland
magnus.londen@cometofinland.fi
Puh. 044 378 8448

Come to Finland on suomalaisiin matkailujulisteiisiin pohjautuva designyritys ja kulttuurihanke.