NAM NAM 3.6.2016–23.4.2017
Arktista murkinaa, muonaa, sylttyä ja palttua

Miltä arktisuus maistuu? Ensisilmäyksellä karu pohjoinen luonto näyttää tarjoavan vain niukalti ravintoa. Todellisuus on toinen.

Jään alla uiskentelee hylkeitä ja kaloja. Hangella vaeltelee karhuja, jäniksiä ja kettuja. Ohi lennähtää riekko. Lyhyen mutta valoisan kesän aikana marjat kypsyvät makeiksi ja ravintorikkaiksi. Syksyllä sienet pulpahtavat pintaan eläinten ja ihmisten iloksi.

Arktisella alueella ruoka on perinteisesti hankittu metsästämällä, kalastamalla ja keräilemällä. Ravinto on luonnostaan liha- ja kalapainotteista, mutta onpa täällä herkuteltu leipäjuustolla, hilloilla ja eläinten rasvasta tehdyllä jäätelölläkin.

Arktikum tiedekeskuksen vaihtuvassa teemanäyttelyssä saa nähdä, haistaa ja ehkä jopa maistaa pohjoisen luonnon antimia. Napakoissa tietoiskuissa sukelletaan arktisen ruuan monisyiseen maailmaan. Kattaus tarjoillaan ravintolamaisessa ympäristössä, lappilaisin maustein.

Näin löydät perille »

Takaisin »

Katso myös nämä

> <