Muuttuva Arktis tiedekeskusnäyttely
Arktinen keskus

Muuttuva Arktis esittelee pohjoisten alueiden olosuhteita, luontoa, kulttuureja ja äärimmäisiin olosuhteisiin sopeutumista sekä monitieteistä arktista tutkimusta yleisöä kiinnostavalla ja interaktiivisella tavalla. Näyttelyssä tuodaan esille pohjoisten alueiden kohtaamia muutoksia, kuten ilmastonmuutosta ja alkuperäiskansojen asemaa muuttuvassa maailmassa.

Yksi perusnäyttelyn vetonauloista on revontuliteatteri, jossa näyttelyvieras voi selällään maaten katsoa kattoon heijastettavaa revontulianimaatiota. 

Näyttelyssä on myös kylmähuone, jossa on ympäri vuoden jäätä.

 Muuttuva Arktis tiedekeskusnäyttely | Arktikum

TUTUSTU ARKTISEN KESKUKSEN TOIMINTAAN!


Yhteydenotot ja kyselyt Arktisen keskuksen näyttelystä:

Arktisen keskuksen tiedekeskunäyttely
päätuottaja Nicolas Gunslay
puh. 040-7357296,
s-posti etunimi.sukunimi@ulapland.fi

Pohjoiset keinot
Lapin maakuntamuseo

Lapin maakuntamuseon perusnäyttely Pohjoiset keinot esittelee avarakatseisesti pohjoisen ihmisen ja luonnon selviytymistarinaa. Näyttely on jaettu alueellisesti kolmeen osaan: Rovaniemi, Peräpohjola ja Ylä-Lappi. Näyttelysalien aiheet kulkevat muinaisuudesta nykyaikaan valottaen yksityisen ja yleisen kulttuurikehityksen syitä ja seurauksia.Laajat dioraamat, pienoismallit, kuvakollaasit, filmi- ja äänimaailma, kartat ja näyttöpäätteet kertovat kymmeniä lappilaisia pienoistarinoita. Esillä ovat sadat kulttuuriesineet ja kymmenet pukuparret sekä Lapin luonnon tunnusomaisin kasvi- ja eläinmaailma.

 Pohjoiset keinot | Arktikum

TUTUSTU LAPIN MAAKUNTAMUSEON TOIMINTAAN!


Yhteydenotot ja kyselyt Lapin maakuntamuseon näyttelystä:

Lapin maakuntamuseon johtaja, arkeologi Hannu Kotivuori 
puh. 016 322 2854, s-posti etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi

Lapin Maakuntamuseo