Arktikumin Kartta

Näyttelysalit sijaitsevat maan alla, lasikäytävän ylä-ja alakerran molemmilta puolilta ovia avaamalla. Vasemmalla puolella ovat Arktisen keskuksen näyttelyt ja oikealla Lapin maakuntamuseon näyttelyt.


Kartta | Arktikum

Lataa tästä arktikumin kartta (pdf)

Tietoa Kartasta:

Polarium, jossa esitetään myös multivisioesityksiä, sijaitsee alakerrassa viimeinen ovi vasemmalta.

Neuvonta, lipunmyyntija Arktikum-kauppa sijaitsevat pääovista tultaessa suoraan eteenpäin väliovien jälkeen vasemmalla. Sisääntuloaulassa sijaitsee kokoustiski, jossa on toimintaa vain kokousten aikana. Lippujen hinnat ja aukioloajat löytyvät täältä. Neuvonnan ja Arktikum-kaupan yhteystiedot puh. (016) 322 3260, info@arktikum.fi

Opastukset varataan neuvonnasta etukäteen puh. (016) 322 3260 tai info(at)arktikum.fi. Lipunmyynnin yhteydessä jaetaan opaskartat.
Työtiloja koululaisille voi varata etukäteen neuvonnasta puh. (016) 322 3260. Koululaisille järjestetään myös erilaisia työpajoja vuosittain. Neuvonnasta voi lainata suurennuslaseja.

Vaatenaulakot sijaitsevat neuvonnan ja museokaupan jälkeen käytävän molemmilla puolilla. Vaatenaulakot ovat valvomattomia. Käytävän oikealta puolelta löytyvät lukolliset lokerot. Isommat säilytettävät voi jättää neuvontaan.

Arktikum Café& Restaurant sijaitsee pääovista tultaessa heti vasemmalla. Ravintolan naulakot ja WC sijaitsevat ravintolan sisäänkäynnistä oikealla. Ravintolan aukioloajat löytyvät täältä.

Arktisen keskuksen tíetopalvelu ja kirjasto sijaitsee pääovista tultaessa vasemmalla. Kirjaston yhteydessä ovat myös naulakot ja wc:t sekä lukutilat. Yhteystiedot, puh. (016) 341 2780.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan galleria VALO sijaitsee pääovista tultaessa oikealla.

Liikunta esteisille on pysäköintipaikat Arktikumin sisäpihalla. Myös linja-autot voivat tuoda asiakkaat pääoville asti, mutta linja-autopysäköinti on erikseen merkitty. Pyörätuoleja on lainattavissa ensiapuhuoneesta. Esteettömyyttä haittaavat raskaat näyttely ovet, jonka vuoksi suosittelemme avustajien mukaan ottamista. Avustajille on ilmainen sisäänpääsy. Hissit sijaitsevat käytävän molemminpuolin ennen portaita.

Naisten ja miesten wc:t löytyvät yläkäytävältä neuvonnan ja museokaupan jälkeen (yht. 6 kpl), alakäytävältä portaiden alta (yht. 2 kpl sekä ravintolanja kirjaston läheisyydestä (yht. 6 kpl). Liikkumisesteisten wc sijaitsee yläkäytävällä vasemmalla puolella naulakoiden jälkeen.

Lastenhoitohuone sijaitsee yläkäytävällä oikealla puolella naulakoiden jälkeen. Lastenrattaita on lainattavissa lastenhoitohuoneesta.

Ensiapuhuone sijaitsee yläkäytävällä heti naulakoiden jälkeen vasemmalla. Ensiapuhuoneesta löytyvät myös pyörätuolit. Huonetta voidaan käyttää tarvittaessa lepohuoneena.