Muotoilualojen yhteisnäyttely ja lumi-installaatio esillä Arktikumilla Arctic Design Weekin aikaan

Lapin yliopiston muotoilualat ovat Arctic Design Weekin aikaan 20.–26.2. näkyvästi esillä taiteiden tiedekunnan Arktikumin gallerioissa sekä tiedekeskuksen piha-aukiolla. Maanantaina 20.2. klo 18 aukeaa Valo ja Katve -gallerioissa muotoilualojen opiskelijoiden ja alumnien yhteisnäyttely Taival, jonka kantavana teemana on muutos. Arktikumin edustalle nousee muotoiluviikon ajaksi myös spektaakkelimainen lumi-installaatio Hyyde muotoilualojen opiskelijoiden yhteistyönä.

Galleriat Valo ja Katve

Taival – Journey
Taiteiden tiedekunnan muotoilualojen yhteisnäyttely
21.2. – 10.3.2017
Avajaiset maanantaina 20.2. klo 18. Tervetuloa!
Vapaa pääsy.

Osana vuoden 2017 Arctic Design Weekia järjestettävä Taival -näyttely kuvaa muutosta elämässä, ajassa ja matkassa – muutosta opiskelijasta alumniksi. Näyttelyn tuottajina ja näytteilleasettajina toimivat Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan muotoilualojen opiskelijat ja alumnit audiovisuaalisen mediakulttuurin, graafisen suunnittelun, vaatetussuunnittelun, sisustus- ja tekstiilimuotoilun sekä teollisen muotoilun koulutusohjelmista.

Muutos -teema näkyy näyttelyssä esillä olevissa teoksissa. Näyttelyn kokonaisilme väreineen kuvastaa lappilaisen luonnon ja maiseman muutosta sekä symboloi yksilön kasvua ihmisenä. Näyttelyn tavoitteena on tuoda esille taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden ja alumnien osaamista, mutta myös luoda kokonaisuudessaan kiehtova, ajatuksia herättävä ja monipuolinen kokemus muutoksesta.

Lisätietoja / For further information, please contact:
Näyttelytiimi / Exhibition organizing team,
adw17nayttely(at)gmail.com

Lumi-installaatio Hyyde
20. – 26.2.2017

Lumi-installaatio Hyyde on esillä Arktikumin edustalla Arctic Design Weekin ajan. Hämärään aikaan installaatio tarjoaa myös pientä näytettä Winter Laser World – Levin lasersotamaailmasta. Installaation toteutuksesta vastaavat Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan muotoilualojen opiskelijat.

Lisätietoja / For further information, please contact:
Antti-Jussi Yliharju, antti-jussi.yliharju(at)ulapland.fi

Löytöretkikartta | Arktikum

Löytöretkikartta

Löytöretkikartta kuljettaa vieraat näyttelyihin liittyvien kysymysten avulla halki Lapin ja arktisten alueiden. Matkan varrella pääsee etsimään mm. saamenkielisen version Aku Ankasta ja Napapiirin määritelmän. Kartta sisältyy perhelipun hintaan, tai sen voi ostaa erikseen hintaan 5 €/kartta.


Kulttuuripassi – Top 3 kohdetta Rovaniemellä

Kulttuuripassilla koet Rovaniemen kiinnostavimmat kohteet kätevästi samalla lipulla! Passilla tutustut Lapin historiaan ja arktisen alueen tutkimukseen Arktikumissa, pohjoiseen nykytaiteeseen Kulttuuritalo Korundissa ja pohjoisten metsien moniin merkityksiin ja biotalouteen Tiedekeskus Pilkkeessä. Kulttuuripassi on henkilökohtainen ja voimassa seitsemän päivää.

Aikuiset 20,00 €
Eläkeläiset, opiskelijat 15,00 €
Lapset 7-15 vuotta 10,00 €
Lapset alle 7 vuotta ilmaiseksi